84 poze   27898 vizite

RETETE PREPARARE PREPELITE

PREPELITA LA TAVA

Ingrediente:

Pentru 10 portii: o prepelita la portie sau una la doua portii; 100 g unt, foi de vita, 100 g slanină, piper, sare, dupa gust, 400 ml vin sau supa.

Mod de preparare:

Prepelitele se prepara proaspete (nu se fezandeaza). Se jumulesc, se trec prin flacara, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plaminii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce in prepelita curatata. Se sareaza, si se condimenteaza cu piper pisat, apoi se inveleste fiecare prepelita intr-o frunza de vita, unsa cu grasime, peste care se pune o felie de slanina foarte subtire si lata, care sa cuprinda in intregime pasarea. Se leaga cu ata si se infig in frigare sau se pregatesc la cuptor. Prepelitele astfel pregatite se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc intr-un cuptor bine incins. Se frig inabusit cca 20 minute. Intre timp se stropesc cu grasimea din tava. Spre finalul inabusirii se stropesc cu vin. Cind sint gata, se scot din tava, se indeparteaza slanina si foile de vita si se asaza in vasul de servire (portionate) mentinandu-se la cald pina la servire. Sosul rezultat se strecoara peste friptura. Se asaza pe platou cu pieptul in sus. In lipsa de slanina, prepelitele se pot inabusi invelite in hirtie mai groasa, unsa cu untura sau unt. Se servesc cu garnitura de orez sau cartofi.



PREPELITE CU PERE

Ingrediente:

4 prepelite
1 para
1 ceapa
1 pahar de supa de carne
1 pahar de vin alb
1 lingura de margarina light
3 linguri ulei de masline
1 lingurita de zahar
sare si piper dupa gust


Preparare:

Se curata si se sareaza prepelitele dupa care se leaga de picioare sa nu se desfaca. Se prajeste ceapa in putin ulei. Se scurg de ulei si se pun pe o tava de cuptor.

In aceeasi tigaie se prajesc prepelitele pe ambele parti si se aseaza peste ceapa in tava. Se pune peste vinul si supa de carne dupa care se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade C cca 20 min.

Odata scurse aceste 20 min. sucul din tava se piseaza bine. Intr-o tigaie se topeste margarina cu zaharul in care se rumenesc putin perele taiate in felii mai groase.
Mentiuni:

prepelitele se servesc impreuna cu perele si sosul cald

Timp Preparare: 1 h

Complexitate: medie


PREPELITE LA FRIGARE SAU LA GRATAR


3 sau 6 prepelite+3 sau 6 ficatei
50 gr. unt
piper macinat
6 felii de franzela pentru crutoane
felii de slanina proaspata, nefiarta
frunze de vita de vie

In fiecare prepelita se introduce 1 ficat de pasare si o felie de slanina. Se sareaza si se pipereaza, apoi se infasoara fiecare prepelita intr-o frunza de vita de vie unsa cu unt si peste aceasta cu o felie foarte subtire cu slanina(eventual putin batuta) care sa cuprinda in intregime prepelita.

Se leaga cu ata sau se fixeaza cu scobitori, se introduc in frigare si se frig pe gratar.Dupa ce sunt fripte se scot de pe frigare, se inlatura ata, slanina si frunza iar prepelitele se aseaza pe crutoane de paine prajita in unt sau pe gratar.

In lipsa de slanina si funze de vita de vie, prepelitele pot fi invelite cu hartie de pergament unsa cu unt.


PREPELITE LA TAVA

6 prepelite
foi de vita
6 felii de slanina
1 pahar de vin alb sec sau supa de oase
100 gr. unt
1 lingura de coniac
sare

Pregatirea prepelitelor se face ca mai sus. Prepelitele se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins. Se frig cam 20-25 de minute.In timpul frigerii se stropesc cu sosul pe care l-au lasat. Cand sunt aproape gata se sting cu vin, cu o lingurita de coniac si cu un pahar de supa de oase.

Cand sunt gata prepelitele se scot din tava se dezvelesc de slanina, iar sosul se lasa sa cada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mutl sos, acesta nu are gust bun). Se servesc pe un platou, cu garnitura din pilaf de orez.


PREPELITE CU SMANTANA

6 prepelite
100 gr. unt
1 lingura de faina
1 lingura de mustar
cateva boabe de piper
5 galbenusuri de ou de prepelite, sare
200 gr. de smantana
1 lamaie

Prepelitele se taie in doua, se sareaza putin, se pun intr-o cratita cu unt si se inabuse sub capac pana se rumenesc putin. Se adauga faina, piperul boabe, zeama de lamaie, se stinge sosul cu un pahar de supa sau cu apa calduta si se mai fierb 10 minute.Dupa aceea se adauga smantana amestecata cu mustar si cu galbenusurile de ou.


PREPELITE CU CIUPERCI SI CU SMANTANA

6 prepelite
100 gr. unt
1 lingura de faina
1 lingura de mustar
cateva boabe de piper
5 galbenusuri de ou de prepelite, sare
200 gr. de smantana
1 lamaie

Prepelitele se prepara ca mai sus. La urma se adauga ciupercile, pregatite astfel:ciupercile se taie si se pun la prajit intr-o cratita cu unt in care s-a calit si o ceapa taiata marunt, se inabusa pana scade zeama lasata de ciuperci, dupa care se adauga la prepelite sosul de smantana si se lasa sa mai fiarba 5-6 minute.


PREPELITE CU MUJDEI DE USTUTOI


6 prepelite
100 ml ulei sau unt
piper boabe
foi de dafin
1 ceapa mica

Prepelitele se taie jumatati si se prajesc putin pe toate partile. Se adauga 10 boabe de piper negru, 1 foaie mica de dafin, 1 ceapa mica.

Se prepara inabusite in ulei sau unt si cand sunt gata se adauga mujdei de usturoi.Se servesc cu mamaliguta calda.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
oviliv79 6 iunie 2013  
delicios
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.