84 poze   27901 vizite

RETETE OUA DE PREPELITE

SALATA OUA PREPELITA

Ingrediente:

25buc oua prepelita
maioneza 150g
sare si piper dupa gust
iaurt 250g
marar 1 legatura
usturoi
suc lamiie 30g.

Mod de preparare:

Ouale se vor spala si desinfecta cu cloramina in apa, apoi se pun la fiert cu sare si apa pina ce devin de consistenta tare. Maioneza se amesteca cu sare, piper, mararul tocat marunt, iaurtul, usturoiul pisat in prealabil si sucul de lamaie. Dupa ce sau fiert ouale se vor introduce in sosul format si se amesteca usor sa nu se sfarime. Ouale se pun intregi in sos si se va servi cu piine toast foarte prajita.


SPANAC CU OUA DE PREPELITA


Ingrediente:

necesare pentru 6 portii

1 kg spanac proaspat
150 g branza
150 g sunca slaba
2 felii de paine
6 oua de prepelita
100 g ciuperci
1 lamaie
Pentru sos:
9 linguri ulei de masline
3 linguri otet
1 lingurita mustar
sare, piper
Preparare:

Se fierb ouale 3 minute, se curata de coaja si se taie pe jumatate.
Spanacul se spala, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si se scurge bine.
Se taie feliile de paine si sunca in cubulete, apoi se prajesc impreuna, amestecand permanent, ca sa nu se arda. Se spala bine ciupercile, se scurg de apa, se taie in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se amesteca toate ingredientele intr-o salatiera mare, unde se adauga si frunzele de spanac.
Separat, se amesteca ulei cu otet, mustar, sare si piper, dupa gust, iar sosul obtinut se toarna peste salata. Se amesteca cu grija si se serveste imediat.


BULBI DE ANGHINARE CU OUA SI SOS DE LEGUME

Ingrediente pentru 4 porţii:

12 bulbi de anghinare congelaţi, 12 oua de prepeliţa, 12 linguriţe de caviar.

Pentru sosul de legume:

2 fire de praz
2 morcovi
1 ceapa
4 linguri de ulei de masline
1 legatura de marar proaspat
1 ceaşca de supa de legume
sare si piper.


Preparare:

Se decongeleaza bulbii de anghinare, se oparesc 5 minute în apa cu sare şi se pun la scurs într-o strecuratoare. Separat, se taie prazul, morcovii, ceapa, se condimenteaza, dupa gust, cu sare şi piper şi se calesc 7 minute în ulei încins. Se scoate cu grija mijlocul bulbilor de anghinare şi se umplu cu legumele calite. Se face o adancitura între legume, în care se pune cate un ou de prepeliţa. Se aşaza totul într-o tava termorezistenta, se adauga supa, se acopera cu folie de aluminiu şi se pun la cuptor, aproximativ 20 de minute, pana cand ouale se încheaga şi sosul scade. În momentul servirii, se adauga cate o linguriţa de icre negre la fiecare bulb de anghinare.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.